Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TEMIŠVAR
06.10 - 09.10.2023.

Cena aranžmana iz Leskovca: 85e

Aranžman obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu
- Smeštaj u Hotelu*** u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom 
- Panoramsko razgledanje 
- Usluge turističkog vodiča tokom putovanja
- Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

Aranžman ne obuhvata:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
- Fakultativne izlete i individualne troškove
- Doplata obaveznu gradsku komunalnu taksu 

Popusti i doplate:
- doplata za 1/1 sobu iznosi 50€
- doplata za biranje sedišta 15€

Cene fakultativnih izleta po osobi:
- poseta Aradu 20€
Hotel STRELITIA*** se nalazi na jednoj od glavnih arterija grada Temišvara, 2,5 km od centra grada. Na samo 1 km od hotela nalazi se Piata Unirii - stari centar grada - pun ljudi na klasičnim i modernim terasama koje se nalaze u prizemlju raskošnih istorijskih zgrada, kao i brojne institucije i tačke javnog interesa: Palata Pravosuđe, Univerzitet medicine i farmacije, Županija, Županijsko veće, Županijska policija Timiš, tržni centri Iulius Mall i Bega, bankarski centar...itd.  Smešten na 8,5 km od međunarodnog aerodroma Trajan Vuja Temišvar, hotel svojim gostima nudi besplatan prevoz aerodrom-hotel-aerodrom.


1. Dan. 06.10.2023
Polazak iz Leskovca oko 22h (tačno vreme I mesto zanćemo 2 dana pre polaska). Vožnja do granice i zadržavanje na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. 

2. Dan. 07.10.2023.
Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata.Razgledanje grada: Trg pobede, na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. godine), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine; Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva, na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. godine), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta Srpskoj Sabornoj crkvi u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan. 07.10.2023.
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme u Temišvaru ili fakultativni izlet u Arad, grad u oblasti Krišana. Razgledanje Arada: zdanja podignuta po projektu Emila Tabakovića (Minoritska crkva, Palata Aradsko – čanadske železničke direkcije, Najmanova palata, Trgovačka škola, Industrijsko – narodna banka, Feldesova palata, porodična kuća Tabakovićevih…); ostala arhitektonski vredna zdanja Arada: Okružna većnica, Palata kulture, Državni teatar… Poseta Srpskoj pravoslavnoj crkvi u kojoj je sahranjen Sava Tekelija. Povratak u Temišvar. Polazaka za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. 

4. Dan 08.10.2023.
Dolazak u Leskovac na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

- Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

- 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije , ostatak odloženo čekovima građana bez uvećanja  do 15.12.2023

CLC

Top ponuda

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

Turska

Izaberite idealnu destinaciju za leto