Ohrid - Makedonski biser

Ohrid, Makedonija

već od 65€

Opis destinacije

Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termini: 
21.10/25.10.2021. godine


CENA ARANŽMANA: 65 €
CENA ARANŢMANA: 55 € - polazak iz Niša i Leskovca
Polazak iz: Čačka, Kraljeva, Vr. Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca

DOPLATA za polazak iz Užica 10 €(transfer do Čačka), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 5€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika. *Umanjene za polazak iz Niša i Leskovca 10 € .

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
- prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)
- smeštaj u hotelu „PRESTOL“ 3*(po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi dva noćenja sa doručkom,
- panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- putno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove
- fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI
-Odlazak do svetog Nauma i poseta muzeju na vodi 10 € (minimum 25 osoba)
- Obilazak Tirane 17 € (minimum 25 osoba)
- Biljanini izvori 5 € (minimum 25 osoba)
PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA 30 €
HOTEL „PRESTOL” ★★★ Hotel se nalazi na obali Ohridskog jezera, na udaljenosti od centra Ohrida 7 km, na potezu gde se nalaze najlepši hoteli u kojima uvek odsedaju turisti koji posećuju Ohrid, a koji imaju u posedu svoje plaže. Hotel raspolaže renoviranim porodičnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa balkonom i pogledom na jezero ili planine. Nudi besplatan bežični internet koji je dostupan u čitavom hotelu, kao i besplatan parking. Sve sobe imaju plazma TV sa kablovskim kanalima, klima ureĎaj, sef, mini-bar, a kupatila su opremljena sa tušem i fenom za kosu. Recepcija hotela radi 24h, a gostima su na raspolaganju usluge pranja veša, peglanja, dnevna usluga pospremanja soba, kao i prostorije za sastanke i bankete. Hotel sadrzi restoran, bar, baštu, otvoren bazen (koji radi sezonski)
1.Dan– KRALJEVO
Polazak iz Kraljeva oko 23h. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. Dan -OHRID
Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrĎava, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel “PRESTOL” 3* koji se nalazi uz samo Ohridsko jezero. Slobodno vreme . Noćenje.

3. Dan - OHRID – TIRANA – OHRID
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet (u 07.30h). Vožnja prema Tirani sa kratkim zadržavanjem radi odmora. Obilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg… Povratak u hotel oko 21h. Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan -OHRID – MUZEJ NA VODI - MANASTIR SVETI NAUM – BILJANINI IZVORI - KRALJEVO
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet, Muzej na vodi i manastir Sv. Nauma. Muzej na vodi je deo rekonstruisanog praistorijskog naselja, sojenice pretvorene u lep i unikatan muzej na vodi koji prikazuju način života žitelja ovog naselja 1200. godine pre naše ere. Obilazak manastira Svetog Nauma koji je izgraĎen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero, okolne planine i izvor i crkva Svete Petke. Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpensi Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. Po povratku u Ohrid, slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Biljanine izvore. Oko 17časova povratak za Srbiju.

5 .Dan - KRALJEVO
Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovma.( oko 01h) .Kraj puta.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima graĎana do 15.08.2021. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Top ponuda

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

Zimovanje

Izaberite idealnu destinaciju za zimu