Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 dana / 4 noćenja
POLAZAK: 14/04/2021, POVRATAK: 18/04/2021

Cena aranžmana 459e
First minute 419e (373e + 45.40e aerodromske takse)
doplata za jednokrevetnu sobu 90e

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
- Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje sa doručkom
- aerodromske takse € 45.40
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- usluge vodiča agencije
- usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
- troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
- medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
- usluge koje nisu naznačene u programu
- fakultativni izleti
- individualni troškovi
- doplata za jednokrevetnu sobu

FAKULTATIVNI IZLETI:
– CARIGRADSKI BISERI Poludnevni izlet. Uključeno: ulaznica za Svetu Sofiju, ulaznica za Yerebatan cisternu, vodič na našem jeziku, lokalni vodič, koji izlaže unutar prostora. Cena izleta po osobi je 30 eur.
– ROMANTIKA ISTOKA I DUH ZAPADA Poludnevni izlet od oko 5 sati. Uključeno: autobuski prevoz, brodski prevoz, ulaznica za Dolamabahce, vodič na našem jeziku, lokalni vodič. Cena izleta po osobi je 45 eur.
– BOGATSTVO CIVILIZACIJE Celodnevni izlet . U cenu je uključeno: ulaznice za Topkapi i Harem, vodič na našem jeziku, lokalnini vodič. Cena izleta po osobi je 38 eur.

Minimum za realizaciju izleta po objavljenim cenama je 15 putnika.
NAPOMENA: Tačan redosled izleta će biti dat u konačnom programu.
1. dan BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.00 h. Poletanje aviona za Istanbul u 13.05 h (let JU 802). Sletanje u Istanbul u 15.45 h. Odlazak do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme . Noćenje.

2. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Romantika istoka i duh zapada” sa romantičnim krstarenjem Bosforom. Poseta Vaseljenskoj patrijaršiji koja je smeštena u delu grada Fener. To je glavna crkva za većinu pravoslavnog sveta. Ima i simboličnu važnost kao mesto gde je protekao veliki deo istorije i nastanka pravoslavnih kanona. Odlazak do najveće pijace začina na svetu – Egipatskog bazara. Nastavak vožnje do palate Dolmabahče, koja je bila poslednja rezidencija turskih sultana. Izgradjena je 1842. godine za sultana Abdulmedžida I. Posle uspostavljanja republike, postala je i zvanična rezidencija reformatora Turske republike Mustafe Kemala Ataturka koji je 1938. godine u njoj i umro. Dvorski kompleks obuhvata i Sahat kulu, Dolmabahče džamiju i biblioteku. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet “ Bogatstvo civilizacije” sa posetom Topkapi palati sa Haremlukom. Topkapi palata je tokom 400 godina bila sedište Otomanskog carstva. Danas je jedan od najčuvenijih muzeja sveta sa izvanrednim kolekcijama srebrnih predmeta, porcelalana i stakla, kineskih porcelanskih servisa, portrerta i odeće sultana kao i najbolje čuvanom, veličanstvenom kolekcijom dragulja. Obilazak Haremluka i terasa sa fantastičnim pogledom na Mramorno more. Slobodno vreme. Noćenje.Povratak u hotel.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni izlet „Carigradski biseri“ uz obilazak najvećih kulturno istorijskih spomenika ovog čudesnog grada. Od hotela, tramvajem krećemo na izlet koji uključuje stručno vodjen obilazak Svete Sofije, Plave džamije, Hipodroma. Sveta Sofija j tokom hiljada godina bila glavna crkva čitavog hrišćanskog sveta a posle pada Konstantinopolja 1453. godine je pretvorena u džamiju. Danas je crkva-muzej I džamija, priznati spomenik i simbol epohe procvata Vizantije. Odlazak do Plave džamije najvažnije gradske aktivne muslimanske svetinje. Odlazak do Yerebatan cisterni i obilazak najveće i najpopularnije pokrivene pijace na svetu, uvek impresivne Kapali čaršije. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

5. dan ISTANBUL- BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do zakazanog transfera na aerodrom. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15.40 po lokalnom vremenu (Let JU 803). Sletanje na beogradski aerodrom je u 16.20 časova.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu NBS na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Top ponuda

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

Zimovanje

2020 / 2021