Istanbul

Istanbul, Turska

već od 102€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Polazak
Povratak
13. 10.
18. 10.
10. 11.
15. 11.
Dana/Noći6/36/3
STANDARDNA SOBA
ND
PO OSOBI102 €
109 €
102 €
109 €
SINGLE148 €
159 €
148 €
159 €
DODATNI KREVET102 €
109 €
102 €
109 €

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C, audio, video…)
- smeštaj u Istanbulu u starom delu grada u 1/2 i 1/3 sobama (treći krevet pomoćni) na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3/4* prema programu
Hotel tipa Grand Laleli 3 http://www.grandlalelihotel.com/ ili odgovorajući sa 3* Nalazi se u evropskom delu grada – Laleli.Udaljen je cca 20 minuta hoda od centralnih gradskih znamenitosti: Aja Sofija,Top Kapi, Plava džamija,Kapali čaršija. Poseduje recepciju , restoran,loby bar U sobama TWC,TV,klima uređaje telefon..
Hotel tipa Klas 4* https://www.klashotel.com.tr/ il i odgovrajući sa 4 * Nalazi se u evropskom delu grada preko puta Kapali Čaršije.Udaljen je cca 10 minuta hoda od centralnih gradskih znamenitosti: Aja Sofija,Top Kapi, Plava džamija,Kapali čaršija. Poseduje recepciju , restoran,loby bar U sobama TWC, TV,klima uređaje telefon...
- usluge lokalnog vodiča u Istanbulu prema programu
- razgledanja prema programu
- troškovi organizacije i usluge pratioca puta

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
- polisa međunarodnog putnog i zdravstvenog osigranja,
- individualne posete
- ulaznice za individualna razgledanja
- karte za gradski prevoz
1. dan
NIŠ - PLOVDIV – JEDRENE
Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod lokomotive u 13,30h, iz Beograda sa turističkog terminala Lasta u 15,00h ; iz Niša sa parkinga kod pumpe Lukoil tržni centar TEMPO 19,00h. Direktna, noćna vožnja pored Sofije, Svilengrada i Jedrena. Usputna zadržavanja po potrebi i na graničnim prelazima.
2. dan
ISTANBUL (Razgledanje grada)
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima.Panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Valensov akvadukt, Galata most i kula,Taksim,Dolmabahče saraj,Ortakoy Smeštaj u hotel. .Fakultativno:obilazak džamije Sulejmanije,druge po veličini džamije u Istanbulu, u kojoj se nalazi mauzolej sultana Sulejmana i njegove žene Hurem.Slobodno popodne za šetnju i individualna razgledanja. Noćenje.
3. dan
ISTANBUL-PRINČEVSKA OSTRVA
Doručak.Slobodno vreme ili fakultativno izlet do Prinčevskih ostrva- arhipelagu koji se koristio još u doba Vizantije kao egzil pretendenata na carski presto.Na ostrvima kao turističkoj atrakciji zabranjen je prevoz motornim vozilima. Povratak u hotel.Noćenje.
4. dan
ISTANBUL-BOSFOR-PATRIJARŠIJA-DOLMABAHČE PALATA
Doručak.Slobodnovreme.Fakultativno:krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji.Fakultativno poseta Dolmabahče Palati.Povratak u hotel.Noćenje
5. dan
ISTANBUL-AJA SOFUA-PLAVA DŽAMIJA-TOP KAPI PALATA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi-ulazak u palatu se doplaćuje na licu mesta). Polazak za Srbiju oko 19:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.
6. dan
NIŠ-BEOGRAD-NOVI SAD
Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima. Prestanak aranžmanskih usluga.
U dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate:
- 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu
-Platnim karticama

EUR

Top ponuda

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

Zimovanje

Izaberite idealnu destinaciju za zimu